ZBIRKA HEKTOR

Zbirka Hektor je namenjena bralcem od 3 do 99 leta. V njej bo izšlo sedem nadaljevanj o prikupnem labradorcu Hektorju. Vse knjige v zbirki imajo malo večje črke, tako da so res primerne tudi za najmlajše bralce.

 

 

Dim Zupan

HEKTOR IN ZRELA HRUŠKA

Ilustrirala Andreja Gregorič
Trda vezava, 66 strani,  barvne ilustracije
Redna cena: 17,90 EUR
ISBN 978-961-205-169-3

 

 

Ilustrirana knjiga Hektor in zrela hruška je zadnja, sedma, iz zbirke o psu Hektorju. Avtor te uspešne serije, Dim Zupan, je dobil za četrto knjigo z naslovom Hektor in male ljubezni pomembno nagrado na področju mladinske književnosti, desetnico. Zbirka sedmih knjig (Hektor in ribja usoda, 2006, Hektor in mala šola, 2007, Hektor in velika avantura, 2009, Hektor in male ljubezni, 2009, Hektor in duh po človeku, 2010, Hektor in velika solza, 2010, Hektor in zrela hruška, 2011) opisuje Hektorjevo življenje od njegove skotitve do smrti. Zadnja Hektorjeva zgodba govori o Hektorjevi starosti: razmere v domači hiši so se spremenile, saj sta Pija in Mija že odrasli (zato imajo zdaj pri njih doma občasno tudi njune fante, ki pa Hektorju niso všeč), še vedno pa ima labradorec rad mamo Janjo, za katero pravi, da je punca z veliko pasjo dušo. Oče Štefan hodi z njim k veterinarju, ki pa psu ne more pomagati. Mija postane slikarka, zelo se trudi naslikati Hektorjev portret, a s svojim delom ni zadovoljna, kajti za odlično sliko je potrebno s čopičem na platno ujeti dušo. Po veliko poskusih Miji uspe, zato bo Hektor – vsaj na sliki –  vedno s svojo družino. Tako kot v jesenskem vetru z drevesa odpadejo zreli sadeži hruške, tako se utrne tudi Hektorjevo srečno in dolgo pasje življenje.

(odlomek je iz recenzije dr. Dragice Haramija)

 

 

Dim Zupan

HEKTOR IN VELIKA SOLZA

Ilustrirala Andreja Gregorič
Trda vezava, 72 strani,  barvne ilustracije
Redna cena: 19,90 EUR
ISBN 978-961-205-162-4

 

 

Šesta knjiga iz serije o labradorcu Hektorju, Hektor in velika solza, je malce žalostna in malce vesela. Hektor in njegova družina so žalostni ali kot vzdihne Hektor: »Nerad se spominjam tistih časov, ker nam je šlo vse narobe.« Tako je včasih v družinah! Hektor je bil žalosten, ker je poginila njegova občudovana psička Nike, Mija je bila nesrečno zaljubljena, Pijin fant se je odselil na Švedsko in je bila tudi ona nesrečna, oče Štefan je imel razmerje z Angelo (kar je k sreči zavohal le Hektor), mama Janja pa je bila žalostna zaradi suma, da jo mož vara. V tej zmešnjavi žalosti se družina odpravlja na morje. Tam pa gredo stvari še samo iz slabega na slabše.

Kljub vsem zapletom je Hektor na morju vendarle tudi srečen, saj njegov rod izvira iz Nove Fundlandije, kjer je njegova pasma psov pomagala ribičem pri ribolovu, torej ima Hektor morje tako rekoč v krvi. Naslov literarnega dela je povezan z morjem: Hektor, Pija in Mija se zavedajo, da so solze slane, in ker je morje prav tako slano kot solze, so v skrbeh, če je morebiti tudi morje žalostno, kajti žalost je še bolj nalezljiva kot sreča. A ni tako! Družina je ponosna na Hektorja, objamejo se in to je tisti trenutek prave družinske sreče. Morje je res slano kot solza, a jočemo lahko tudi iz veselja, kajne?! Morda pa je morje slano kot solze sreče …

(odlomek je iz recenzije dr. Dragice Haramija)

 

 

Dim Zupan

HEKTOR IN DUH PO ČLOVEKU

Ilustrirala Andreja Gregorič
Trda vezava, 68 strani,  barvne ilustracije
Redna cena: 18,90 EUR
ISBN 978-961-205-161-7

 

 

Knjiga Dima Zupana Hektor in duh po človeku je že peta v zbirki Hektor (prva  je bila Hektor in ribja usoda, druga Hektor in mala šola, tretja pa Hektor in velika avantura in četrta Hektor in male ljubezni). Hektorjeva dogodivščina v novi zgodbi se vrti okrog odhoda njegove družine na zimske počitnice.

 

Dim Zupan

HEKTOR IN MALE LJUBEZNI

Ilustrirala Andreja Gregorič
Trda vezava, 60 strani,  barvne ilustracije
Redna cena: 18,90 EUR
ISBN 978-961-205-153-2

 

 

Knjiga Dima Zupana Hektor in male ljubezni je četrta v zbirki Hektor (prva  je bila Hektor in ribja usoda, druga Hektor in mala šola, tretja pa Hektor in velika avantura). Nova zgodba prinaša zanimiv prikaz ljubezenskih težav navihanega labradorca Hektorja. Bralci boste lahko odkrili, zakaj lahko psi znova in znova dvignejo taco, zakaj ovohajo prav vsako ulično svetilko, vsak grm, vsak šop trave in vsako rožo ... Zaljubljen pes lahko tudi čaka v snežnem metežu na svojo izbranko ure in ure. Preberite novega Hektorja in boste ugotovili, ali je to res!

 

Dim Zupan
HEKTOR IN VELIKA AVANTURA
Ilustrirala Damjana Koritnik
Trda vezava, 64 strani, barvne ilustracije
Redna cena: 18,90 EUR
ISBN 961-205-147-1

 

 

Hektor in velika avantura je tretja knjiga iz serije zgodb o labradorcu Hektorju. V tej zgodbi boste izvedeli, kako je Hektor vzgojil svojo družino, kako rad se sprehaja in potepa po parkih in travnikih, kakšno taktiko ima, da pride do slastnih priboljškov z družinske mize … in nenazadnje, kako reši svojo gospodarico iz deroče vode.


Dim Zupan
HEKTOR IN RIBJA USODA

Ilustrirala Damjana Koritnik
Trda vezava, 54 strani, barvne ilustracije
Redna cena: 16,23 EUR
ISBN 961-205-131-3

 

 

 

Knjigo z naslovom Hektor in ribja usoda je napisal Dim Zupan, eden najvidnejših in najuspešnejših slovenskih pisateljev za mladino. Gre za prvo iz serije knjig o psu Hektorju. Labradorec Hektor bo namreč v prvoosebni pripovedi razkrival svoje pasje življenje (pa ne pasje zateženo, prej pasje lahkotno) v družini, ki jo sestavljajo dvojčici Mija in Pija ter njuna starša.

V prvi knjigi bo Hektor razkril, kako je preživel najzgodnejše otroštvo pri mami, kako so se bratci in sestrice "prežeravali", kako je prišel k novim skrbnikom, o prvem srečanju z avtomobilom, o prvi lužici, ki jo je naredil, o tem, kako je dobil ime, kje je spal in še o marsičem, kar je doživel v svojem prvem obdobju v novi družini.
Dim Zupan
HEKTOR IN MALA ŠOLA

Ilustrirala Damjana Koritnik
Trda vezava, 58 strani, barvne ilustracije
Redna cena: 16,90 EUR
ISBN 978-961-205-137-2


 RAZPRODANO 

 

V knjigi Hektor in mala šola - gre za drugo iz serije Zgodba nekega Hektorja - se nadaljujejo zgode in prigode psa Hektorja. V tem delu bo Hektor razkril, kako poteka pouk v pasji šoli, kakšno mnenje ima o šoli in "učitelju", kako je prijetno uničevati družinsko obutev in kako se potem izogniti posledicam, kako je zaslužil značko z nazivom vzoren pes ...
Jeseni pa bo izšel tudi tretji del z naslovom Hektor in velika avantura.

Knjiga je nominirana za najpomembnejšo slovensko mladinsko literarno nagrado - večernica 2008.


Vse knjige lahko naročite pri Založba Mladika d.o.o., Reboljeva ulica 13, 1000 Ljubljana, po faksu: 01 420 52 16 ali po elektronski pošti: knjigarna@zalozbamladika.si. Za vse informacije lahko pokličete na telefon: 01 420 52 10.
V cenah je vštet 9,5 % DDV. Plačilo v enkratnem znesku po povzetju. Poštnino za nakup v vrednosti do 20,86 EUR zaračunavamo kupcu po veljavnem ceniku Pošte Slovenija, za nakupe nad tem zneskom je dostava brezplačna. Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.